25 Νοεμβρίου 2017

Εκπαιδευτικό υλικό για βελτίωση στην ανάγνωση- εξειδικευμένο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Πρόκειται για ένα οργανωμένο εργαλείο παρέμβασης για βελτίωση στην ανάγνωση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς και γονείς στο σπίτι.
Αποτελείται από 3 τεύχη (e-book), το καθένα με τη δική του θεματολογία. Επομένως μπορείτε να τα αγοράσετε όλα μαζί ή κάθε τεύχος ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού/μαθητή σας. Περιλαμβάνει περισσότερα από 1000 φύλλα ασκήσεων, με αναλυτικές οδηγίες χρήσης, που καλύπτουν όλες τις πιθανές αδυναμίες των παιδιών.

Τα τεύχη αναλυτικά:

 


Περιλαμβάνει την απαραίτητη θεωρία, ώστε με απλά λόγια να γίνονται κατανοητά  ο μηχανισμός της ανάγνωσης και οι απαραίτητες δεξιότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των αναγνωστικών ικανοτήτων. Ακολουθούν κάρτες οπτικοακουστικής ταύτισης φωνημάτων- γραφημάτων και οδηγίες για το πως μπορούν να γίνουν οι ασκήσεις, πολλές καρτέλες ανάγνωσης- που σταδιακά ανεβαίνουν σε βαθμό δυσκολίας (συλλαβές- δισύλλαβες- τρισύλλαβες λέξεις), καρτέλες με τα δίψηφα σύμφωνα και φωνήεντα,  ασκήσεις ανάγνωσης φράσεων και προτάσεων. Τέλος, περιλαμβάνονται δραστηριότητες για ανάπτυξη γνωστικών και γλωσσικών δεξιοτήτων όπως μνήμη, προσοχή, ταχύτητα επεξεργασίας, φωνολογική επίγνωση. 
Δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα εδώ

Οι ασκήσεις εδώ προχωρούν σε επόμενο επίπεδο. Περιλαμβάνει καρτέλες ανάγνωσης κλειστών συλλαβών, με δισύλλαβες και τρισύλλαβες λέξεις, με δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα, με τρίψηφα σύμφωνα, καρτέλες με προτάσεις, ασκήσεις γραφής και δραστηριότητες για ανάπτυξη γνωστικών και γλωσσικών δεξιοτήτων όπως μνήμη, προσοχή, ταχύτητα επεξεργασίας, φωνολογική επίγνωση.  Δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα εδώ

 

Το Παράβλεψη τεύχος έχει κείμενα για ανάγνωση και ασκήσεις κατανόησης. Ξεκινά με το απαραίτητο θεωρητικό κομμάτι, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κατανοήσουν τον μηχανισμό της κατανόησης και επεξεργασίας κειμένου. Περιλαμβάνει πολλά κείμενα που ακολουθούνται από ασκήσεις οπτικής και ακουστικής επεξεργασίας και μνήμης, ασκήσεις λεξιλογίου, περιγραφικού λόγου, γραφής και κατανόησης.  Δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα εδώ
Προσωπική κριτική
Είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός παρέμβασης για τη βελτίωση της ανάγνωσης για παιδιά δημοτικού και κάθε τεύχος έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και στόχο. Το χαρακτηριστικό που κάνει αυτά τα ebook πραγματικά ξεχωριστά, είναι οι οδηγίες και ο τρόπος παρουσίασης των δραστηριοτήτων, που κάνουν την χρήση τους πολύ απλή και ιδανική για γονείς- δηλαδή δεν απευθύνεται μόνο σε ειδικούς θεραπευτές! Αν είστε γονιός παιδιού που δυσκολεύεται στην ανάγνωση, τότε αυτό το πακέτο είναι για σας. Ξεκινήστε με τις ασκήσεις του πρώτου τεύχους και όταν δείτε βελτίωση προχωρήστε στα επόμενα.

Δείτε περισσότερο εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου