23 Απριλίου 2019

Διάσπαση προσοχής: Στρατηγικές Παρέμβασης για την ενίσχυσή της


Το παιδί με περιορισμένες ικανότητες συγκέντρωσης της προσοχής, παρουσιάζει ανοικτή είσοδο σε ερεθίσματα με αδυναμία φιλτραρίσματος. Δηλαδή ο εγκέφαλος δέχεται πολλαπλά ερεθίσματα, τα οποία αδυνατεί να επεξεργαστεί και να φιλτράρει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το παιδί να παρουσιάζει ένα ασταθές αντιληπτικό ύφος ενεργοποίησης, με πολύ σύντομη χρονική διάρκεια εστίασης της προσοχής, γρήγορη αύξηση του επιπέδου διέγερσης και εμφάνιση υψηλών επιπέδων εγρήγορσης. 
 
Το ψηφιακό υλικό “ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ | Στρατηγικές Παρέμβασης για την ενίσχυσή της” είναι το αποτέλεσμα μιας πολύμηνης προσπάθειας εκπόνησης ενός άρτια δομημένου εργαλείου για την ενίσχυση της προσοχής παιδιών και εφήβων. 

Περιλαμβάνει 329 σελίδες, ένα αναλυτικό θεωρητικό υπόβαθρο, ερωτηματολόγια για παιδιά /εφήβους /ενήλικες και δώδεκα επίπεδα διαφορετικών δραστηριοτήτων.
 
Οι 12 κατηγορίες δραστηριοτήτων προσφέρουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ενίσχυση της συγκέντρωσης μέσω κιναισθητικών και οπτικών ασκήσεων, τεχνικών αυτοσυγκέντρωσης, αναπνευστικών ασκήσεων, θετικής ανατροφοδότησης, κ.α.

Όλες οι δραστηριότητες είναι ευχάριστες και δομημένες κατάλληλα για χρήση είτε μέσω υπολογιστή ή tablet, είτε ως εκτυπώσιμα φύλλα εργασίας και κάρτες. Το υλικό απευθύνεται σε Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Εκπαιδευτικούς, Τμήματα Ένταξης και Κέντρα Ειδικής Αγωγής ενώ, με την σωστή καθοδήγηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους γονείς στο σπίτι.

Βρείτε αυτό και ακόμα περισσότερο εκπαιδευτικό υλικό ειδικής αγωγής εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου