Σελίδες

4 Απριλίου 2014

Εύκολες ανοιξιάτικες- πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Λαγουδάκια από ξυλάκια
Υλικά
Ξυλάκια χειροτεχνίας, μαρκαδόροι, χρωματιστό σύρμα πίπας, πλαστικά ματάκια, κόλλα, μπλοκ με χρωματιστή τσόχα, χρωματιστά πομ πομ.


Οδηγίες
 
Χρωματίζουμε τα ξυλάκια, εκτός αν είναι ήδη χρωματιστά. Φτιάχνουμε αυτάκια με το σύρμα πίπας και τα κολλάμε στη μία πλευρά. Σχεδιάζουμε στόμα και μύτη, κολλάμε ή σχεδιάζουμε τα ματάκια. Κόβουμε καρότα από πορτοκαλί τσόχα με πράσινο κοτσάνι και τα κολλάμε περίπου στην μέση, μαζί με δύο πομ πομ.

Πασχαλινά ζωάκια
Υλικά 
Άσπρα ή χρωματιστά χάρτινα πιάτα, χρωματιστά χαρτόνια, πλαστικά ματάκια, κόλλα και βαμβάκι. 
Οδηγίες
Βάλτε τα παιδιά να χρωματίσουν τα λευκά χάρτινα πιάτα.
Σχεδιάστε αυτιά, μύτες, πόδια, μουστάκια σε χρωματιστά χαρτόνια, και δώστε στα παιδιά να τα κόψουν και να τα κολλήσουν στα αντίστοιχα σημεία. Φροντίστε το πιάτο να έχει τέτοια κατεύθυνση ώστε η γραμμή του να μοιάζει με χαμόγελο! Κολλήστε ματάκια, εναλλακτικά μπορείτε και να τα σχεδιάσετε. Για το αρνάκια θα χρειαστεί να βάλετε και βαμβάκι. Μπορείτε να βάλετε κορδέλες και να τα κρεμάσετε. 

Σαλιγκάρι
 Υλικά
Χάρτινο λευκό πιάτο, χρωματιστά χαρτόνια (γλασέ ή μεταλλιζέ ή γκοφρέ), κόλλα, πλαστικά ματάκια
Οδηγίες
Κόβουμε τετράγωνα από τα χρωματιστά χαρτόνια. Τα κολλάμε με κάποιο μοτίβο κυκλικά σε όλο το πιάτο. Κόβουμε το σώμα του σαλιγκαριού από πράσινο χαρτόνι και κολλάμε πάνω το πιάτο. 

Δέντρο με υλικά από την παραλία
Μια πολύ όμορφη κατασκευή με υλικά από ακρογιαλιά: κομμάτια ξύλου σε διάφορα μεγέθη και πράσινα γυαλιά που συνήθως υπάρχουν στις παραλίες. 
Οδηγίες
Κολλήστε τα ξύλα σε ένα καμβά, ώστε να δημιουργείται ο κορμός. Έπειτα κολλήστε τα γυαλιά για φύλλα. Ένας εναλλακτικός πίνακας είναι έτοιμος!

Πολύχρωμο ζουζούνι από καπάκια
Υλικά
Καπάκια από αναψυκτικά, πράσινο χαρτόνι, μαρκαδόρους, κόλλα
Οδηγίες
Κόβουμε ένα μεγάλο φύλλο από το πράσινο χαρτόνι. Χρωματίζουμε τα καπάκια με τους μαρκαδόρους ή ακόμα καλύτερα με glitter κόλλα  για να γυαλίζουν! Τα κολλάμε στη σειρά για να φτιάξουμε το ζουζούνι πάνω στο φύλλο. Σχεδιάζουμε ποδαράκια, κεραίες και μάτια ή βάζουμε πλαστικά.


Δείτε περισσότερες πασχαλινές χειροτεχνίες εδώ και εδώ.
Εδώ θα βρείτε τον τρόπο να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας μια ηλεκτρινή λαμπάδα. 

Σοφία Τσιντσικλόγλου
Ειδική Παιδαγωγός
sofiatsin@gmail.com
paidagwgos.blogspot.gr


2 σχόλια: