Σελίδες

4 Μαΐου 2011

Μία... περιουσία για τις πανελλαδικές

Πάνω από 2.000 ευρώ θα τους κοστίσει μόνο το εισιτήριο στο... όνειρο. Τόσο, σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό, θα κοστίσει το ταξίδι και η διαμονή στην Αθήνα ενός παιδιού με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και του συνοδού του, για να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. Με απόφαση του υφυπουργού κ. Ιω. Πανάρετου, φέτος καταργήθηκαν τα ειδικά εξεταστικά κέντρα για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στην Κρήτη (θα λειτουργήσουν μόνο σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη), με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις γονέων και καθηγητών. Μάλιστα, θα υπάρξουν μαθητές από την Κρήτη, οι οποίοι δεν θα δώσουν τελικά εξετάσεις.
Ειδικότερα, 166 μαθητές ΕΠΑΛ -52 από τον νομό Χανίων, 30 από τον νομό Ρεθύμνου, 58 από τον νομό Ηρακλείου και 26 από τον νομό Λασιθίου- με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (π.χ. δυσλεξία, προβλήματα όρασης ή κίνησης των άνω άκρων) θα πρέπει να μετακινηθούν για περίπου 15 ημέρες από την Κρήτη στην Αθήνα. Οπως ανέφερε χθες μιλώντας στην «Κ» η πρόεδρος της Ενωσης Καθηγητών Ηρακλείου (ΕΛΜΕ), κ. Μαρία Παναγιωτάκη, το κόστος λειτουργίας και των δύο εξεταστικών κέντρων πέρυσι έφθασε τα 9.500 ευρώ (αμοιβές υπευθύνων, εξεταστών, επιτηρητών). Δηλαδή, πολύ λιγότερο σε σχέση με τα χρήματα που θα ξοδέψουν οι 166 μαθητές και οι γονείς τους για το ταξίδι στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί καθηγητές δηλώνουν ότι θα είναι αμισθί επιτηρητές αν συσταθεί εξεταστικό κέντρο.

Πηγή: www.kathimerini.gr


3 σχόλια:

  1. Απαράδεκτο.Δεν σέβεται τίποτα αυτή η κυβέρνηση.Θα ήθελα να ξέρω δεν ντρέπονται λίγο.Ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου ήταν και κάποτε υπουργός Παιδείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού τα έκανε θάλασσα στο υπουργείο παιδείας τώρα ανέλαβε τη διάλυση της χώρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλήρης απογοήτευση!! Τι θα κάνουμε με τα παιδιά μας, που όλη αυτή η φόρτιση τα οδηγεί σε άλλες διεξόδους και πρέπει να έχουμε μάτια ορθάνοιχτα για να προλαβαίνουμε το κακό και να τα εμψυχώνουμε... Ψυχική κατάρρευση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή