Σελίδες

21 Απριλίου 2013

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

  • Γλάστρα λαγουδάκι
 
Υλικά: Θα χρειαστείτε μια γλάστρα, ακρυλική μπογιά σε μωβ ή όποιο χρώμα θέλετε, πλαστικά μάτια, βαμβάκι, ροζ και λιλά χαρτόνι, κόλλα, βολβό ή σπόρους ή έτοιμο φυτό. 
Οδηγίες: 

Πρέπει να βαφτεί η γλάστρα. Καθώς περιμένετε να στεγνώσει, ετοιμάζετε τα αυτιά με τα χαρτόνια. Μόλις στεγνώσει καλά η γλάστρα, κολλάτε τα μάτια, τη μύτη από το βαμβάκι και σχεδιάζετε με μαύρο μόνιμο μαρκαδόρο το στόμα. 

Έπειτα κολλάτε τα αυτιά στο πάνω μέρος της γλάστρας και προσθέτετε το φυτό. 
  •  Χαρούμενες αυγοφατσούλες
  
Υλικά: Άδεια πλαστικά αυγά (αυτά που περιέχουν εκπλήξεις και αρέσουν πολύ στα παιδιά!), πλαστικά μάτια (τα πουλάνε σε σακουλάκια), χοντρές κλωστές, pom-pom και άλλα διάφορα υλικά χειροτεχνίας που θέλετε!
Οδηγίες: Αφήστε τα παιδιά να φτιάξουν ό,τι φατσούλα θέλουν και φανταστούν! Μερικές ιδέες δείχνει η εικόνα! 
  • Λαγουδάκι (για μικρά παιδιά)
  
Υλικά: ένα λευκό χάρτινο πιάτο, ροζ, λευκό και μαύρο χαρτόνι. Προαιρετικά, πλαστικά μάτια και χοντρές κλωστές μαύρες. 
Οδηγίες: Το παιδί κόβει τα αυτιά, τα μάγουλα και την μύτη. Αν δεν χρησιμοποιήσετε έτοιμα πλαστικά μάτια και μουστάκια τότε πρέπει να τα κόψει και αυτά από μαύρο χαρτόνι. Τα κολλάτε και το λαγουδο-πιατάκι είναι έτοιμο και μπορείτε να το κρεμάστε σαν στολίδι. 
Τα πιατο ζωάκια είναι αγαπημένη και εύκολη χειροτεχνία για τα μικρά παιδιά. Μπορούν να φτιαχτούν με παρόμοιο τρόπο διάφορα ζώα, όπως αυτά στις φωτογραφίες!
 

  •  Πασχαλινά ποτηράκια- καλαθάκια
 
Υλικά: Πλαστικά ποτηράκια, ακρυλικά χρώματα, βαμβάκι, χρωματιστά χαρτόνια, κόλλα, χρωματιστά χνουδωτά σύρματα (σύρμα πίπας, όπως λέγεται) για χερούλια, κορδελίτσες, πλαστικά ματάκια.

 Μπορείτε να φτιάξετε ότι σχέδιο σας αρέσει! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μολυβοθήκη ή ακόμα και να το γεμίσετε με καραμελίτσες για να το χαρίσετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου