Σελίδες

23 Μαΐου 2013

Καλοκαιρινές χειροτεχνίες για παιδιά

 Θάλασσα - κολλάζ
Υλικά: Χάρτινο πιάτο, μπεζ και μπλε γκοφρέ χαρτί, χρωματιστά χαρτόνια, κόλλα, κοχύλια και πετρούλες.
Οδηγίες: Κολλήστε στο μισό πιάτο το μπεζ χαρτί και στο άλλο μισό το μπλε. Στολίστε την αμμουδιά με χάρτινη ομπρέλα, πετσέτα, καραβάκι, κοχύλια και μικρές πέτρες.

Τροπικά ψάρια
Υλικά: λευκά χάρτινα πιάτα, ακρυλικά χρώματα, πλαστικά ματάκια
Οδηγίες: Ζωγραφίστε ψάρια πάνω στα πιάτα, κόψτε και κολλήστε πτερύγια και ουρά, κολλήστε ένα μάτι. 



Βαρκούλες από χάρτινα μπουκάλια
Υλικά: άδεια χάρτινα μπουκάλια από γάλα ή χυμό, χρώματα, ύφασμα,οδοντογλυφίδα
Οδηγίες: Κόψτε ένα ορθογώνιο πάνω στο μπουκάλι όπως το δείχνει η φωτογραφία. Βάψτε το μπουκάλι ή κολλήστε χρωματιστό χαρτί. Κόψτε ένα τριγωνικό σχήμα από ύφασμα και κολλήστε το πάνω σε οδοντογλυφίδα, ξυλάκι ή καλαμάκι για να φτιάξετε μια σημαία, που θα την τοποθετήσετε στη μέση της βάρκας.

Μαγνητάκι
Υλικά: ξυλάκια, χρωματιστά χαρτόνια ή γκοφρέ ή ότι επιλέξετε, κόλλα, μαγνήτης
Οδηγίες: Βάλτε 5 ξυλάκια στη σειρά. Κολλήστε οριζόντια πάνω τους 2 ξυλάκια, ένα πάνω και ένα κάτω ώστε να ενωθούν τα ξυλάκια και να φτιαχτεί κάτι σαν φράχτης. Κόψτε λουλούδια, πουλιά ή πεταλούδες και κολλήστε τα πάνω σε διάφορα σημεία του ξύλινου φράχτη. Στην πίσω μεριά βάλτε τον μαγνήτη και τώρα μπορείτε να στολίσετε τη δημιουργία του παιδιού σας πάνω στο ψυγείο ή να το χαρίστε τους παππούδες του!

Τρισδιάστατη παραλία
 
Υλικά:  χάρτινο πιάτο, χρωματιστά χαρτόνια, ομπρέλα που βάζουμε στα ποτά, πλαστελίνη, χρώματα
Οδηγίες: Βάψτε το μισό πιάτο μπλε και το άλλο μισό άσπρο ή μπεζ. Στην αμμουδιά βάλτε διακοσμητική ομπρέλα και σχήματα από πλαστελίνη, όπως μπάλα, κουβαδάκια, αστερίες κ.λ.π. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε έναν φοίνικα. Για τον κορμό φτιάξτε έναν καφέ κύλινδρο από χαρτόνι και στην κορυφή του βάλτε τα χαρακτηριστικά φύλλα του φοίνικα από χαρτόνι. Επίσης μπορείτε από μικρό κομμάτι υφάσματος να φτιάξτε πετσέτα για την μικρή σας πλαζ! 

Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές σε όλες αυτές τις χειροτεχνίες. Μπορείτε να καθοδηγήσετε το παιδί αλλά και να το αφήσετε να αναπτύξει την δική του δημιουργικότητα και φαντασία! 

Σοφία Τσιντσικλόγλου
Ειδική Παιδαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου