Σελίδες

7 Ιανουαρίου 2019

Βιβλίο: Μαθαίνω μουσική διασκεδάζοντας

Πρόσφατα έφτασε στα χέρια μου ένα πολύ ενδιαφέρον, καλοφτιαγμένο και πρωτότυπο βιβλίο που διδάσκει μουσική με χαρούμενο τρόπο, βασισμένο στην αλφαβήτα, σε μουσικές δραστηριότητες, χρώματα και μουσικά παιχνίδια.

Ένα διδακτικό-διασκεδαστικό μουσικό πακέτο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στοχεύει σε μία πολύπλευρη, σφαιρική και διασκεδαστική πρώτη επαφή με την μουσική. Για αγορά πατήστε εδώ.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η καθηγήτρια μουσικής Κατερίνα Αθανασοπούλου και η εικονογράφηση είναι της Ειρήνης Τριανταφυλλίδη.

Η πρώτη ενότητα αποτελείται από ένα πολύχρωμο μουσικό παραμύθι, που σαν στόχο έχει την παρουσίαση μουσικών οργάνων και αντίστοιχων δραστηριοτήτων, χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη σειρά των γραμμάτων της αλφαβήτου. Η δεύτερη ενότητα στοχεύει στην εκμάθηση βασικών μουσικών συμβόλων. Τα παιδιά μέσω του χρωματισμού και σχεδιασμού των μουσικών συμβόλων δημιουργούν το πρώτο τους τετράδιο μουσικής θεωρίας. Τέλος, το τρίτο μέρος αποτελείται από μία εκπαιδευτική μουσική τράπουλα και συνοδευτικές οδηγίες χρήσης για δημιουργικό παιχνίδι. Είναι επίσης εμπλουτισμένο με παιδικό λεξικό μουσικών όρων, δημιουργικές δραστηριότητες, φύλλα εργασίας και πιστοποιητικά βράβευσης, καθιστώντας τη μάθηση διασκέδαση.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:


Σοφία Τσιντσικλόγλου
Ειδική Παιδαγωγός

2 σχόλια: